6 dec. 2008

Romania in criza

Da, Romania este in criza. In criza de idei, in criza de oameni destepti,in criza de vointa, de chef de munca.In schimb, in plina "criza", putem vedea in toate orasele miile de becuri luminate pe strazi,feeric.Intradevar, mai marii Romaniei incearca sa ne aduca mai aproape de starea de bucurie din preajma sarbatorilor de iarna dar cu ce cost? Pe multi dintre noi ne acresc aceste false bucurii. Toti banii platiti pe electricitate vin tot din veniturile impozitate de stat ale oamenilor de rand care muncesc sa-si plateasca darile.Pana la urma majoritatea oamenilor lucreaza pentru stat,pentru a trai bine Basescu, Tariceanu, etc... Nici o persoana nu este mai presus decat orice roman si prin urmare ar trebui sa cotizeze si parlamentarii la binele public. Ma indoiesc totusi ca salariile parlamentarilor se impoziteaza si se fac lucruri benefice cu acei bani.Deci in plina criza finaciara ( si nu numai ) tot romanii sunt cei care trebuie sa-i sustina pe sefii de stat, stat  degeaba in salile de sedinte, stat degeaba la masa, stat degeaba la serviciu.In momentul de fata toti parlamentarii ar trebui sa gandeasca si sa puna in aplicare un proiect "anti-criza" decat sa se arate fericiti de venirea sarbatorilor.Pentru asta au fost angajati de altfel.Da, sunt angajatii nostri, teoretic trebuie sa asculte doleantele noastre, nu sa faca ce vor ( si pe deasupra si prost ). Personal nu pot sa sper ca sarbatorile vor fi foarte frumoase si pline de bucurie datorita sistemului nostru de lucru si mentalitatea invechita. Toti vor mai mult dar fara munca si macar un strop de inteligenta nu reusesc decat sa aduca tara din ce in ce mai jos,undeva cu mai mult de 50 de ani decat alte state mai slab dezvoltate decat noi. Dar, cu toate acestea, se inmultesc masinile de lux inutile,vilele de sute de mii de "ieuro" si hainele de blana scumpe ( impracate de pitipoance tampe, neveste de jmecheri ). Din bani cui? Ai nostri binenteles.

3 dec. 2008

Cum sa facem Romania

Titlul se refera nu numai la crearea unei tari civilizate ci si la aducerea Romaniei la vechea zicala de tara bogata, frumoasa, o tara in care sa te mandresti ca existi.Problema apare in momentul in care Romania este locuita de catre toti "rechinii" care nu vor decat sa aiba castele cu aspect de hangar parasit si masini mari din cat mai putine litere si cifre ( Q7, A4, A8, CLS, X5, Z3 etc ... ). Binenteles ca toate acestea nu pot exista fara parlamentari,manelari si "baieti de catifea". Cu toti vrem mai mult si mai multe dar doar o mana de oameni conduc tara si fura, la propriu, din marea placinta din care ar trebui sa primeasca fiecare roman cate o bucatica. Toata lumea se intreaba cine va forma guvernul majoritar dar, sincer, nimeni nu se gandeste ca exista oameni extraordinari care au facut atat de multe lucruri benefice tarii si acum stau intr-o garsoniera inchiriata sau intr-o cocioaba darapanata semnalizata cu "bulina rosie".Nu spun ca acesti oameni pot schimba lucrurile in bine dar dau un exemplu prin faptul ca au facut toata viata un bine cu fruntea sus, muncind cu placere.Cel mai bun exemplu este Vasile Paraschiv o persoana care a vrut sa schimbe Romania si a fost tratat cu indiferenta si apoi cu o falsa apreciere de catre Traian Basescu. Basescu, printr-un "bun" gest, voind probabil sa para cel mai mare presedinte al Romaniei de dupa comunism, i-a inmanat lui Vasile Paraschiv "Ordinul naţional Steaua României în grad de Cavaler". Mai jos este raspunsul acestuia catre presedinte la primirea decoratiei.

"Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru înalta distincţie ce aţi hotărât să mi-o acordaţi astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist, la fel ca toţi ceilalţi care ne-au condus ţara de la Revoluţie şi până azi, împotriva cărora eu am luptat din 1968 şi voi continua să lupt pe cale legală şi democratică până la ultima bătaie a inimii"...

..."eu nu sunt ca un câine, căruia dacă îi dai o felie de salam el nu mai latră, tace din gură şi te lasă să intri în curtea stăpânului şi să furi totul. Eu nu vreau de la dumneavoastră, domnule preşedinte, decoraţii, bani, funcţii etc. Eu vreau dreptatea şi adevărul pentru întregul nostru popor, adică exact ceea ce aţi promis dumneavoastră poporului nostru în noiembrie 2004 şi care pe mine m-a atras ca un magnet, dar din nefericire nu v-aţi respectat promisiunea făcută, m-aţi minţit şi m-aţi indus în eroare şi pe mine şi întregul nostru popor cu promisiuni pe care nu vi le-aţi respectat niciodată"

Un raspuns corect,la subiect, care il poate primi o buna parte din "oamenii legii", cei care ne conduc si ne vor conduce in continuare, din nefericire.

În 1977 Vasile Paraschiv s-a alăturat Mişcării iniţiate de scriitorul Paul Goma pentru apărarea drepturilor omului în România, constant încălcate şi batjocorite de regimul totalitar comunist. Paraschiv a fost primul care a militat, în 1971, pentru sindicate libere în România lui Nicolae Ceauşescu.

                                                                                                            ... va urma

1 dec. 2008

Un tzop, 2 tzoape

In momentul in care mergi pe strada nu poti sa te abtii sa nu injuri Romania de astazi.Romania de astazi, in care masinile luxoase, stilul de pitzipoanca cu mainile in "erectie",hainele luate din "Europa": Dulce Cabanna, Nikke, Abibas etc...



Dacia, ideal utopic.

O Romanie nealterata.