16 mai 2009

4 ore , 3 seturi, 2 oameni - sport extrem!

Binenteles, vorbesc despre sportul extrem despre care mai toti manelarii si fotbalistii spun ca este la fel de plictisitor ca si golful. Tenis de camp. Cine nu a jucat vreodata poate sa dea un clik pe 

"x"-ul de la ferestra explorerului. Pana astazi, s-a jucat tenis. S-a lovit fiecare mingie cu racheta pentru un castig banesc sau o calificare mai departe.

Astazi am vazut o batalie a mintilor, a caracterelor, a fortei fizice si a starii de spirit.La Mastersul de la Madrid s-a jucat semifinala 1 dintre un "extraterestru pe teren si om in afara acestuia" - Rafael Nadal si o masinarie de razboi perfecta, un tanc indestructibil - Novak Djokovic.

Semifinala dramatica incheiata cu victoria lui Nadal. Dupa 4 ore de joc, alergare, nervi, stres, mingii imposibile, lovituri incredibile si un adevarat maraton, Djokovic a pierdut o singura piulita din blindajul tancului. A fost de ajuns, Nadal a castigat. ( punct )

Djokovic 6 - 3 Nadal

Djokovic 6 - 7 Nadal

Djokovic 6 - 7 Nadal

Ambii jucatori au castigat tot respectul lumii iubitoare de tenis. Finala nu mai conteaza, Nadal e castigatorul moral al mastersului.

Tot ce s-a petrecut pe teren depaseste limitele tenisului,a fost o infruntare a orgoliilor, Novak nereusind nici pana acum ( si nici acum ) sa-l depaseasca pe Nadal pe zgura. Noi, romanii, Romania, nu cred ca vom putea vreodata sa avem privilegiul de furniza un asemenea spectacol la noi in tara.

Pentru cei care sunt de parere ca fotbalul este sportul rege si ca nimic nu mai conteaza in sport v-as ruga sa vedeti macar in reluare ( sunt sigur ca nu v-ati uitat in direct ) acest meci iar daca nu sunteti convinsi, puteti sa incercati si alte sporturi mult mai intense si "mai mult decat sport". Dau doar cateva exemple dar va asigur ca mai sunt destule... Rugby, Formula 1, Ping Pong ( da, asa este! ), Snooker, etc...